Publicidad

Publicidad

Héroes CaixaBank, Pilota Valenciana

reply

Tonet IV: “Guanyar una final de l’Individual a ta casa i amb el teu públic ha sigut un somni”

Publicado el 18/06/2024 a las 22:20

El mitger de El Genovés va viure una partida quasi utòpica. Es jugava el títol de l’Individual al trinquet del seu poble amb tot el suport dels aficionats i seguidors que vam omplir el trinquet. Un escenari immillorable que va saber aprofitar malgrat el bon nivell mostrat per Iván. El ja segon jugador amb més Individuals de raspall per darrere de Waldo, va poder gaudir de la festa que va suposar el seu cinquè entorxat a casa.

La final del Campionat Individual CaixaBank és una partida que tot pilotari vol arribar a jugar. Per a Tonet s’ha convertit ja quasi en rutina disputar aquesta partida. Porta cinc anys seguits guanyant el torneig més important per als pilotaris i ja pareix com una costum, però el de El Genovés sap que això s’ha de treballar dia a dia i no es posa objectius més enllà.

Parlem amb el recent campió perquè ens conte com va ser eixa final, on va derrotar a Iván 25 per 10 i on va alçar al públic dels seients amb cada pilotada, com en cada partida que juga en el dia a dia. El jugador de 25 anys té la filosofia de divertir-se i donar-ho tot sense posar-se objectius i així li han arribat els èxits.

“Estic malacostumant a la gent, però mentre que dure, és tot bonico. Era una partida dura perquè Iván aplegava en molt bon moment, va jugar molt. Vaig saber aguantar el bon nivell d’ell i quan em vaig poder plantar en la partida em vaig anar. Ell va tindre val per passar al dau amb 10 igual, però vaig saber fer bones tretes per superar la situació i va marcar la partida. Quan jo tenia Val, van ser quinzes molt competits, però els vaig poder tancar”, compta el pilotari.

Publicidad

Ja és el segon pilotari en la història del raspall amb més títol en superar a Pasqual II, també de El Genovés i avista de lluny encara els deu títols que va aconseguir el mític Waldo. No obstant això, Tonet IV, no es posa com a objectiu assolir la xifra de l’expilotari d’Oliva. Ell prefereix marcar el seu propi camí i que la gent vulga vore’l jugar siga la partida que siga perquè saben que ho deixarà tot al trinquet.

No sé eixir a jugar a mitges, jo sempre intente donar-ho tot i que la gent disfrute

“No et dones compte del que estàs aconseguint, però no em marque objectius de passar a Waldo. Un dia estàs dalt i altre baix si no dones el màxim. Jo vaig al dia a dia i anar al trinquet i que la gent se senca orgullosa de vorem. No sé eixir a jugar a mitges, jo sempre intente donar-ho tot i que la gent disfrute. Les persones paguen una entrada i mereixen vore al número u al màxim. Així crec que la gent t’admira més i sap que pot disfrutar de vore’t si estàs anunciat al trinquet”, assegura el mitger de 25 anys.

Enguany ja s’ha alçat amb la Lliga junt amb Montaner i ara amb l’Individual. Altre any rodó per al jove pilotari, que després de l’estiu afrontarà la Copa amb totes les garanties per poder aconseguir un triplet que seria històric per a ell. “He arribat lluny sense marcar-me més objectius que fer un bon paper i donar-ho tot en cada partida. Espere fer una bona Copa”, afegeix.

Obri la porta de la Selecció

El gran campió actual del raspall mai ha anat amb la Selecció Valenciana a un compromís internacional. Ni tan sols al Mundial d’Alzira, que es va celebrar al 2023 o a l’Europeu de Portugal, celebrat al mes d’abril. Sí que va estar convocat al primer dels entrenaments del combinat valencià preparatoris al campionat d’Europa d’enguany, però no va poder estar en la resta per incompatibilitats amb el calendari.

“M’agradaria jugar el Mundial d’Argentina amb la Selecció Valenciana”

Em faria il·lusió anar amb la Selecció. Aquest any vaig anar a un entrenament, que van obrir una enquesta per saber qui estàvem interessats. Vaig estar eixe dia per primera vegada però la resta que es van celebrar em coincidien amb partides de campionat de la Lliga i no vaig poder demostrar el nivell per anar convocat. M’encantaria jugar el Mundial d’Argentina, clar. Abans ho havia pensat, però mai m’havia decidit a anar”, finalitza Tonet IV.

Javier Cid

Javier Cid

Redactor YSN.

¡Tú también puedes participar enviando tu noticia!

Hemos creado una comunidad de miles de usuarios que cada día llegan en busca de historias deportivas diferentes ¿Eres una de esas historias o conoces a alguien que lo sea?

Publicidad